Het plannen van de ritten loopt weer als een zonnetje!

Voergroep Zuid koopt grondstoffen in, verwerkt die tot kwalitatief hoogwaardig voer en vervoert dat naar klanten. Het plannen van de ritten deden ze tot voor kort met behulp van verouderde software. Samen met Bumbal Planning Software hebben wij ervoor gezorgd dat de planningssoftware van Voergroep Zuid weer helemaal up-to-date is en voorzien is van de laatste snufjes. Het plannen loopt nu weer gesmeerd.

Met de nieuwe software gaat plannen efficiënter en sneller
Om het plannen van ritten slimmer en makkelijker te maken, was Voergroep Zuid op zoek naar nieuwe planningssoftware. De oude planningssoftware voldeed niet meer aan de wensen en tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Zo kwamen ze terecht bij Bumbal, dat onder andere bekend staat om zijn slimme transportoplossingen. En later ook bij ons, omdat ze een aantal specifieke wensen hadden. Dat stukje maatwerk is onze expertise. Bumbal ontwikkelde extra functionaliteiten voor hun standaard planningssoftware, zodat het geschikt is voor de mengvoerderindustrie en wij bouwden de applicatie die de software van Bumbal koppelt aan de systemen van Voergroep Zuid. Het resultaat mag er zijn! Projectleider Frank van Kessel van Voergroep Zuid: “Het nieuwe planningssysteem voldoet helemaal aan onze wensen. De grote meerwaarde is dat het systeem naast kilometer- en kostenoptimalisatie rekening houdt met de laadcapaciteit van de totale gecompartimenteerde bulktank en de laadcapaciteit van de individuele compartimenten.”

1 en 1 is 3
De samenwerking met Bumbal was een geoliede machine. Zij richten zich op het ontwikkelen van standaard software voor online afspraken, planning en track & trace voor bedrijven met eigen voertuigen. Wij op maatwerk. Ieder zijn expertise en in dit geval win-win. Software-developer Mortada Abdul Roda van Bumbal kijkt met plezier terug op de samenwerking: “De mannen van Jarpis hebben veel technische kennis en zijn superflexibel op de momenten dat het nodig is. In de toekomst gaan we werken aan heldere afspraken en gezamenlijke documentatie. Dat is belangrijk bij zo’n samenwerking. Zeker als er calamiteiten zouden ontstaan. We zijn heel tevreden over de applicatie die Jarpis heeft gebouwd en zullen zeker weer aankloppen als dat nodig is.”

Voergroep Zuid aan het woord
Frank van Kessel: “Jarpis was voor ons de spin in het softwareweb. Ze waren snel in staat om de technische link te leggen tussen de omgevingen van Bumbal en die van ons. Daarbij keken ze verder dan de zogenaamde happy flow, dat wat op het eerste oog zichtbaar is. Ook de korte lijntjes die we met elkaar hadden, bevielen ons uitstekend. En nog belangrijker dan de fijne samenwerking is het resultaat. We zijn erg blij met de planningssoftware die Bumbal en Jarpis hebben ontwikkeld. Het plannen van onze ritten gaat nu een stuk sneller en efficiënter. Na de succesvolle livegang afgelopen december, gaan we dit jaar samen verder met nieuwe functionaliteiten in het platform.”